Limmared tar över Sotabeamsagenturen

Manuel Larsson på Limmared har bekräftat för Amatörradionyheterna att man skrivit avtal med brittiska Sotabeams om att representera och sälja deras produkter i Sverige.

Detta efter att den tidigare representanten för Sotabeams, Tacticom, lagt ner verksamheten efter ägaren, Johan Hanssons SMØTSC hastiga bortgång i mitten av juli.

Manuel påpekar att man ännu inte förhandlat färdigt om priserna på produkterna och heller inte kan ange när man kan börja leverera. Man hoppas dock kunna visa några av produkterna under sitt öppna hus i Gislaved den 13 augusti.

På en direkt fråga från Amatörradionyheterna angående det rabattavtal Ölands Radioamatörer hade med Tacticom på dessa produkter tidigare, säger Manuel att man skall titta positivt på det alternativt någon form av introduktionserbjudande. Vi bevakar utvecklingen och återkommer med mer information längre fram.

Tills vidare rekommenderar vi intresserade att titta på Sotabeams hemsida där det finns många intressanta produkter, i synnerhet för de som är intresserade att köra QRP och portabelt. Amatörradionyheterna har haft möjlighet att testa flera av produkterna, bl a antennerna ”Bandhopper” och ”Bandspringer” med gott resultat.

SM7DMY

FOTNOT SM0TSC
Johan Hanssons (SMØTSC) anhöriga uppger att dödsorsaken var plötsligt hjärtstopp.