Videomöten SK7RN

Att tänka på inför klubbens videomöten på Jitsi
—  Ordna utrustningen så att du kan delta!

Kamera och mikrofon
Försök ordna kamera och mikrofon till era datorer, så att ni kan vara med. Det går också att delta om man laddar ned Jitsi-appen till mobiltelefonen eller surfbrädan. Det behövs ingen kamera för att delta, det räcker med mikrofon för att alla ska kunna höra vad du har att säga. Börja med att ange ditt namn, så att alla ser vem du är. Vi kan inte ha anonyma deltagare med på våra videomöten.

Ingloggningslänk – engångsanvändning

1. Alla kameror och mikrofoner avstängda
När jag skickar inloggningslänken och öppnar mötet kommer jag att stänga av alla mikrofoner och kameror.

Om kvällens videomöte — Ordna utrustningen så att du kan delta!
Försök ordna kamera och mikrofon till era datorer, så att ni kan vara med. Det går också att delta om man laddar ned Jitsi-appen till mobiltelefonen eller surfbrädan. Det behövs ingen kamera för att delta, det räcker med mikrofon för att alla ska kunna höra vad du har att säga.

2. Inga anonyma deltagare tillåts
Om du inte använt Jitsi tidigare: Börja med att ange ditt namn, så att alla ser vem du är. Vi kan inte ha anonyma deltagare med på våra videomöten.

3. Alla kameror och mikrofoner avstängda från början
När jag skickar inloggningslänken och öppnar mötet kommer jag att stänga av alla mikrofoner och kameror. Genom att ha mikrofonen avstängd, när man inte själv ska säga något undviker man en massa störande bakgrundsljud.

Var och en som går in i mötet får själv aktivera sin mikrofon och sin kamera.

4. Mellanslagstangenten fungerar som PTT
För Jitsi från dator fungerar mellanslagstangenten som PTT.  För att spara bandbredd kan det vara bra att stänga av webbkameran. Det viktiga är ju att den som har ordet har kameran igång.

Välkommen välkommen på nätet,
73
Erik SM7DZV
Ordförande.

 


Print pagePDF pageEmail page