Långe Erik öppnar under fyrhelgen – Välkommen!

Det har varit många bud om huruvida fyren på Ölands norra udde skulle vara öppen eller inte under den internationella fyrhelgen nu på lördag och söndag. Glädjande nog kan vi, efter att ha pratat med ansvarig på Statens fastighetsverk, meddela att fyren är öppen under helgen mellan kl 10 och 16.
Ölands Radioamatörer SK7RN kommer därför att aktivera fyren på såväl kortvåg som VHF och UHF. Undertecknad kör 40 och 80 m på CW och SSB under en del av lördagen och SM7PHS/Börje och SA7GBS/Gun-Britt på 2 m och 70 cm under lördagen och sannolikt även under delar av söndagen. Vi kommer naturligtvis även att gå ut över Sveriges alla svxlinkrepeatrar.

Givetvis hoppas vi att vi blir fler som aktiverar Långe Erik. Så varmt välkommen ut till Ölands norra udde. Vi som är där kan köra såväl med egna signaler som med vår klubbsignal SK7RN. Har du inte möjlighet att komma ut till fyren så hoppas jag att vi kan mötas i etern. Våra frekvenser och närmare tider kommer att meddelas i vår Facebookgrupp och/eller på denna sida. Skicka gärna ett email till info@sk7rn.se eller slå en signal till mig på 0705555658 om du vill stämma träff eller bara fråga något.
Har du inte varit där ännu så är det väl värt ett besök. Långe Erik och Ölands norra udde är en vacker plats, som du kan se av fotot här som jag tog vid en fyrhelg för några år sedan med min drönare. Tillåter vädret kan det kanske bli en ny drönarbild.
På dessa länkar finns mer information om internationella fyrhelgen på svenska och engelska:
https://illw.net/
73 och väl mött vid fyren eller i etern.
SM7DMY/Göran