Stort reportage från SK7RN:s deltagande på Ölands Totalförsvarsdag

Läs mera om Samhällsstöd.
Klicka på bilden för större format

Ölands totalförsvarsdag, som vi skrivit om här tidigare, blev en succé. Det blev också vårt (SK7RN:s) eget deltagande. Som framgår av fotot här ovan, var vi strategiskt placerade mitt emellan polis och räddningstjänst med många intresserade besökare som ville veta mer om vårt nödradiosystem och amatörradio i allmänhet.

Föreningens ordförande SM7DZV Erik fick göra ett avbrott i sitt telegraferande utanför tältet för att gå upp på scen och berätta mer om vårt samarbete med de båda ölandskommunerna och hur vi är beredda att ställa upp med förbindelse när all annan kommunikation sviker. SM7MQE Enar såg med sin flygradio till att JAS-piloten kunde tala till publiken medan han dundrade fram i nära ljudhastigheten mot Stora Rör för en spektakulär uppvisning.

På bilderna nedan syns SM7GXQ Peter berätta om svxlink med hjälp av svxlinkportalen på storbildsskärm. På de andra bilderna kör SM7DZV Erik  telegrafi på kortvåg medan SM7NJD Åke demonstrerar en nödradiolåda i ölandskommunernas tält. På sista bilden sitter SM7MQE Enar och ser till att JAS-pilotens röst hörs över hela Stora Rör.

Ett större reportage med rubriken ”Radioamatörer redo att täcka upp i kris” kommer i novembernumret av QTC om drygt en vecka. För dig som händelsevis inte får den tidningen, så kommer vi att lägga ut en länk till artikeln här efter publiceringen.
SM7DMY/Göran