Virusmejl som ger intryck
av att komma från sk7rn.se

Det förekommer ofta att virusspridare låter mejl se ut som om de kom från känd avsändare, eller en avsändare som är besläktad med den  egna domänen. För ett tag sedan fick Enar SM7MQE ett mejl där avsändaren uppgavs vara en  ”Bacon, Karyn <Karyn.Bacon@sk7rn.se>”

Som ni alla vet finns det ingen Karyn Bacon i Ölands radioamatörer.  Att ditt eventuella svar sedan studsar har ingen betydelse. Det spelar ingen roll för virusspridaren. Har du bara klickat på bilagan i mejlet så är din dator smittad och du är fast.  Då  har virusspridaren nått sitt mål.

Bli misstänksam
Bli misstänksamma när ni får mejl som ser tveksamma ut. Ofta är mejlen tomma så när som på en bilagaa av något slag. Klicka aldrig för att öppna en sådan bilaga. Den innehåller garanterat skadlig viruskod. Radera meddelandet direkt.

Säkerhetsprogram
Var noga med att alltid ha ett kvalificerat säkerhetsprogram.

P.S.
Enar, som är en klok och säkerhetsmedveten man,  klickade naturligtvis inte på bilagan. Men han bad mej varna för den här sortens mejl.

//Erik SM7DZV