Stort tack till alla medverkande!

SK7RN vill tacka alla som på något sätt har medverkat.

Jag vill, i egenskap av arrangörsföreningens ordförande, framföra ett stort tack till alla som gjort vårt evenemang möjligt – då inte minst Borgholms Kommun, och ytterst vår gode vän Ilko. Här skall vi heller inte glömma alla våra utställare och övriga sponsorer, inklusive de som donerat vinster till vårt lotteri. Men vi tänker också på alla de föredragshållare, som hjälpt oss att göra evenemanget intressant och relevant. Jag tackar förstås också projektgruppen samt alla de ”volontärer” som hjälpt oss med cafeterian.

Kommunstyrelsens ordförande får en lektion i telegrafi av SM0TAE.

Men sist, men inte minst, alla de radioamatörer och andra intresserade som faktiskt tagit sig till Borgholm detta veckoslut. I början var vi faktiskt lite oroliga för att det inte skulle komma så många flera än SSA:s styrelse och funktionärer. Men till slut hade vi faktiskt 130 personer bokade på banketten. Utöver dessa så var det ett oräkneligt antal personer som bara deltog under lördagens föredrag och utställning.

Vi hade också marknadsfört föredragsprogrammet även utanför traditionella amatörradiokretsar. I det sammanhanget vill vi också framhålla det mycket stora antalet ”medföljande”, som erbjöds en guidad utflykt på Öland. Samt självfallet alla de YL-amatörer som hade ett eget möte.

Som en liten fingervisning; vi sålde 1000 lotter, där högsta vinsten faktiskt vanns av SSA:s egen webbredaktör! Vi erbjöd möjligheten att köpa en keps med anropssignal och namn på, och detta resulterade i 65 tillverkade kepsar. Cafeterian sålde mängder med korv, mackor, bullar, muffins mm. Ett speciellt tack till SA7GBS som stått för baket.

Stephan SM5YRA var den som vann högsta vinsten i lotteriet.

Slutligen, självfallet, ett stort tack till SSA som gav oss detta hedervärda uppdrag. Och vi kommer förstås aldrig att glömma vår bortgångne ordförande Erik Nyberg SM7DZV, som egentligen var den som fick uppdraget av SSA. Så det här var faktiskt Eriks årsmöte. Denna helg lyste solen bokstavligen, både över Eriks minne och hela evenemanget.

Se föredragen i efterhand.

Den webbsida, som beskriver föredragsprogrammet vid SSA:s Årsmöteshelg i Borgholm, har nu kompletterats med länkar till de olika presentationer som använts. I två fall handlar det om inspelade föredrag till bildspel. I övriga fall leder länken helt enkelt till en bildspelet som PDF (de var tidigare i PowerPoint-format, som vissa kanske hade problem med att visa i sina webbläsare och mobiler).

Listan är inte helt komplett, utan vi väntar fortfarande på ett par bildspel. Klicka på rubriken ovan för att komma till sidan.

Borgmästarens invigningstal.

Vi kan också rekommendera att klicka på länken Invigningstal. Då får ni se och höra Kommunstyrelsens Ordförande Ilko Corkovic förklara radioeventet för öppnat.

Youtube-kanal.

Vi vill också informera om SK7RN:s kanal på YouTube: www.youtube.com/@SK7RN-kanalen. Där finns tre videos och lite kortare snuttar från ett par av föredragen.

SA5GGO intervjuades i P1 Morgon.

Sektionsledaren för SSA:s Ungdomssektion, Gustav SA5GGO, intervjuades under morgonen i direktsänd radio. Redaktionen för P1 Morgon hade hört av sig till oss och undrat om någon ”yngre person” kunde ställa upp för en radiointervju. Detta blev en alldeles utmärkt intervju, där vi fick göra reklam för vår hobby. Gustav skötte detta med den äran.

Ungdomsaktivitet på Slottsskolan.

Gustav höll under Valborgsmässoaftons förmiddag en speciell aktivitet med hela Åk 7 på Slottsskolan. Med hjälp av SAØBBO, SMØDMY och SM7NJD fick eleverna prova på såväl 2m SvxLink, telegrafi, 40m SSB samt Rävjakt.

Stort tack!

Återigen ett stort tack till alla som hjälpt oss att göra detta till ett lyckat evenemag.

SM7GXQ, Peter Lindquist
Ordförande i Ölands Radioamatörer | SK7RN