Tekniska Museet
— Självklart mål under Stockholmsbesöket

Uppdaterat 2017-06-21: SK0TM sommarstängd under juli och augusti.
SM0YXI Robert ställde välvilligt upp och visade radiostationen på Tekniska Museet. Foto: Åke/SM7NJD
SM0YXI Robert ställde välvilligt upp och visade radiostationen på Tekniska Museet.
Foto: Åke/SM7NJD

— Av Åke SM7NJD —

Tekniska Museet är ett självklart mål vid ett besök i Stockholm, även för mig, en turistande öländsk radioamatör. Och naturligtvis ett besök på amatörradiostationen SK0TM. Nu hade jag turen att Robert Lind, SM0YXI, var på väg ut.

Åke SM7NJD vid radiostationen på SK0TM.
Åke SM7NJD vid radiostationen på SK0TM.

Jag frågade honom om hade tid och visa mig stationen som han välvilligt gjorde. Han berättade om radioutrustningen för både kortvåg och VHF och UHF. Under mitt besök visade han sändningsmodet PSK 31 och fick förbindelsen med en EA-station.

Besökstationen ligger på plan 4 i Tekniska Museet nära Kaknästornet på Gärdet. Stationen har öppet onsdagar kl. 17-20 och lördag och söndag 11-17. Det går att ta buss 69 från Stockholms centrum, med köp biljett innan…

OBS! Besöksstationen stängd under juli och augusti
Besöksstationen SKØTM på Tekniska museet i Stockholm kommer inte att ha öppet under juli och augusti 2017. Orsaken är ombyggnader på 4:e våningen, som stör verksamheten. Från och med 3 september hålls öppet onsdagar kl 17-20 samt lördagar och söndagar kl 11-17.

Länk: www.sk0tm.se