Ölands Radioamatörer demonstrerar amatörradio under Ölands Skördefest 28-30 september.

Bilden är taget från klubbens aktivitet vid årets fyrhelg.
I tältet syns SA7GBS och SM7PHS.

Skördefesten, med omkring 900 olika aktiviteter över hela Öland, pågår mellan 27/9-1/10 – och samlar varje år tiotusentals besökare.

Torsdag-fredag 28-29/9 finns Ölands Radioamatörer vid Ölands Ro. 25 km norr om Borgholm, sväng höger mot Föra. Där kör vi FT8, SSB, DMR, EchoLink samt SvxLink förstås.

Lördag 30/9 finns vi på det stora eventet Totalförsvar Öland i Stora Rör, mellan 10:00-16:30. Där står vi tillsammans med bl a Polis och Räddningstjänst. Vi kommer där även att demonstrera CW och SvxLink, samt informera om och förevisa vårt nödradiosystem. För mera info se totalforsvaroland.se .

Finns du i närområdet så är du varmt välkommen att besöka oss och vara med och dema radio. Du som bor på andra ställen i vårt avlånga land och inte kan ta dig hit den här veckan, är mycket välkommen att lyssna in och ta ett QSO med oss.

Lyssna efter SK7RN på banden. Info om frekvenser mm kan komma senare på vår webb, sk7rn.se, samt vår Facebook-grupp .

EDIT:
Vi kan i nuläget inte ange några särskilda tider utan kommer att finnas igång en stor del av tiden torsdag till lördag. De huvudsakliga frekvenserna blir 3532 kHz 7032 kHz på CW, 3623 kHz och 7095 på SSB. Allt givetvis +/- QRM. Dessutom kommer vi att finnas på FT8-frekvenserna på såväl 40 som 80 metersbandet. Och givetvis når du oss via öns VHF/UHF repeatrar som är uppkopplade på SvxLink och andra digitala kanaler.

Vill du ha ett sked med SK7RN på något band så skicka ett email till info@sk7rn.se. Någon form av special QSL-kort skall vi försöka få till men kan inte lova något säkert.

Varmt välkommen till Öland antingen personligen eller via etern.