Allt vi satsat på repeatrarna
är brända pengar och meningslöst arbete
om du inte svarar när du hör ett anrop!

Läs mera om våra repeatrar på Öland.

— Av Erik SM7DZV —

Om ingen lyssnar, eller eller inte ”orkar” eller inte ”känner för” att svara, på anrop över någon av våra repeatrar — då kommer  fler och fler att anse det meningslöst att försöka öppna eller anropa.  Då dör repeatrarna.

Det som behövs är att vi, när det är möjligt,  har en radiostation igång som skannar den eller de repeatrar vi har inom räckhåll.

Kommer det ett anrop   — så svara.

Gemensamt ansvar
Här har klubbens alla medlemmar, inom repeatrarnas räckvidd, ett ansvar.  Vi har beslutat gemensamt om att bygga ut repeatrarna. Ingen har reserverat sig mot besluten. Därför har vi alla ett gemensamt ansvar.  Vi är idag väldigt få, som systematiskt försöker passa repeatrarna och svara på anrop. Här krävs det skärpning.

Om inte du råkar tillhöra dem som inte orkar ta mikrofonen och trycka till på PTT-n när du hör ett anrop så ska du inte tro att någon annan orkar heller.

Brända pengar?
Om ingen svarar dör repeatrarna. Då har allt arbete varit förgäves och alla  tusentals kronor som vi plöjt ned i repeaternätet varit brända pengar.

Läs mer om utbyggnaden
Som ni alla vet har Ölands Radioamatörer tre repeaterar i drift på två metersbandet: I Böda, Borgholm och Mörbylånga. Utbyggnaden, som fortfarande pågår, finns beskriven i en egen artikel på denna sida.